Plakat informacyjny6 września br. na terenie zielonym przed Szkołą Podstawową nr 31 w Toruniu odbyła się impreza integracyjna "Hur(ra)zem bawimy się - edycja szósta". Wzięli w niej udział uczniowie klas 0-III w liczbie ponad 200. Na dzieci czekało wiele atrakcji: dmuchany zamek, malowanie twarzy, rysowanie na chodniku, potyczki sportowe, zabawy z bańkami. Opiekę medyczną sprawował ratownik z Grupy Ratownictwa PCK w Toruniu. Na zakończenie zabawy każde dziecko otrzymało napój, batonik, lizak i drobny upominek (plany lekcji, planery na rok szkolny, gwizdki, czapeczki, bańki mydlane).

Zdjęcia do obejrzenia tutaj.

plakat rękodziełoGrupa nieformalna pod patronatem Fundacji Blisko Dziecka w ramach mikrodotacji "Inicjuj z FIO na start" realizuje projekt "Spotkania z rękodziełem".
Jest to cykl spotkań dla rodziców i ich dzieci, na których poznają ciekawy sposób spędzania wolnego czasu, uczestnicząc w warsztatach rękodzielniczych. Uczestnicy będą wykonywać prace artystyczne różnymi technikami manualnymi (warsztaty florystyczne, decoupage, wyroby biżuterii i malowania ceramiki).

projekt 2017aProjekt jest realizowany przez Fundację Blisko Dziecka dla 10 uczniów i ich rodziców, w okresie styczeń - czerwiec 2019.
Celem projektu jest usprawnienie funkcjonowania osób z niepełnosprawnością oraz zapobieganie poddania ich wykluczeniu społecznemu przez podjęcie specjalistycznych działań terapeutycznych.
Każde dziecko weźmie udział w 16h terapii (behawioralnej, logopedycznej, pedagogicznej i integracji sensorycznej), na koniec projektu zorganizujemy wspólne wyjście do kina.
Dofinansowanie projektu z UE: 21.750,00.

kolorowy napis21 listopada br. obchodziliśmy już po raz czwarty w naszej szkole Dzień Życzliwości. Tego dnia wszyscy starali się być dla siebie mili i pomocni. Każdy miał wesoły element przypięty do ubrania. Udekorowane były szkolne korytarze. Wybrani przez kolegów z klasy "król i królowa życzliwości" mogli dumnie nosić złote korony i cieszyć się nagrodami. Obchody Dnia Życzliwości na stałe wprowadziliśmy do kalendarza imprez szkolnych.

Więcej na Facebooku Fundacji.