Dzieci i rodzice tworzą przy stole ozdoby świąteczneZ okazji V edycji Dobrej Nocy w Szkole Fundacja Blisko Dziecka zorganizowała dla dzieci i ich rodziców warsztaty pt. "Wielkanocne rękodzieło – ALE JAJA". Zajęcia cieszyły się dużym powodzeniem; wzięło w nich udział ponad 60 osób. Pod czujnym okiem pań z Fundacji można było wykonać własnoręcznie ozdobione jajko wielkanocne. Do tego celu użyto styropianowego jajka, kolorowych wstążek, szpilek, cekinów, kwiatków i innych ozdób. Twórczemu spotkaniu towarzyszyła miła atmosfera. Powstały przepiękne jajka świąteczne, które z pewnością przystroją niejeden koszyczek czy stół wielkanocny.

Zdjęcie grupowe zwycięzców konkursu na Klasowego Króla/Królową Życzliwości wraz z organizatorami: Przedstawicielam Fundacji BLISKO DZIECKA i dyrekcji szkołyFundacja Blisko Dziecka już po raz trzeci zorganizowała Dzień Życzliwości w Szkole Podstawowej nr 31 w Toruniu. Obchody te są już na stałe wpisane do kalendarza imprez szkolnych.
Podsumowaniem dnia był apel wychowawczy dla klas 1-3 na którym rozstrzygnięto konkurs na "Klasowego Króla/Królową Życzliwości", udekorowano zwycięzców koronami oraz wręczono dyplomy i upominki a na koniec wspólnie odśpiewaliśmy piosenkę nt. życzliwości.

Materiał z akcji w TVToruń.

Grupowe zdjęcie uczniów przed wejściem do Planetarium10 listopada uczniowie klas gimnazjalnych udali się do toruńskiego Planetarium na seans pt. "W poszukiwaniu życia". Ten popularno-naukowy seans dotyczył poszukiwania warunków do rozwoju życia na innych obiektach w Kosmosie: na Marsie oraz wybranych księżycach Jowisza i Saturna. Seans obrazował jak rodziło się życie na naszej planecie i jak zmieniał się krajobraz w dawnych erach po katastrofach oraz masowym wymieraniu gatunków. Spacer po starówce dał możliwość podzielenia się wrażeniami i opiniami. Wyjście zrelizowane było w ramach projektu pt.: "RAZEM PRZEZ ŚWIAT" dofinansowanego z Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

Plakat kinowy filmu EmotkiDnia 27 października 18 osobowa grupa uczniów z klas I-III wyjechała do kina Cinema City. Dzieci miały okazję obejrzeć pełen kolorów i humoru film pt. "Emotki". Wyszły z kina bardzo rozbawione i szczęśliwe. Wyjście organizowała fundacja BLISKO DZIECKA w ramach projektu "Razem przez świat" dofinansowany przez FIO. To już kolejne wyjście w ramach tego projektu.