Dzieci prze aquaparkiemFundacja Blisko Dziecka realizowała projekt "Wyruszamy po przygodę", który był finansowany przez Województwo Kujawsko-Pomorskie. Celem projektu było: poznanie sposobu spędzania wolnego czasu w naszym mieście. Uczniowie naszej szkoły odwiedzili: kino, teatr Baj Pomorski, Toruńskie Muzeum Piernika Mini Aquapark, kręgielnie oraz ściankę wspinaczkową. Projekt przewidział sfinansowanie biletów wstępu i biletów MZK oraz drobny poczęstunek.

Więcej na Facebooku Fundacji (link, link, link, link, link).

Dzieci z kartonami21 czerwca Fundacja Blisko Dziecka zorganizowała imprezę integracyjną "Hur(ra)zem bawimy się - edycję 4". Celem imprezy była popularyzacja aktywności ruchowej połączona z integracją dzieci niepełnosprawnych z dziećmi zdrowymi. Impreza odbyła się na terenach zielonych przed naszą szkołą, wzięło w niej udział prawie 300 uczniów. Na dzieci czekało wiele atrakcji: dmuchana zjeżdżalnia, malowanie twarzy, budowle z kartonów, rysowanie na chodniku, dmuchane balony oraz nagrody i drobny poczęstunek. Nad bezpieczeństwem czuwał Ratownik z Grupy Ratownictwa PCK Toruń, a całą imprezę umilał DJ MateO. Środki na to zadanie otrzymaliśmy z Urzędu Miasta na realizację zadania publicznego w ramach inicjatywy lokalnej.

Zdjęcia do obejrzenia tutaj.

Dzieci i rodzice tworzą przy stole ozdoby świąteczneZ okazji V edycji Dobrej Nocy w Szkole Fundacja Blisko Dziecka zorganizowała dla dzieci i ich rodziców warsztaty pt. "Wielkanocne rękodzieło – ALE JAJA". Zajęcia cieszyły się dużym powodzeniem; wzięło w nich udział ponad 60 osób. Pod czujnym okiem pań z Fundacji można było wykonać własnoręcznie ozdobione jajko wielkanocne. Do tego celu użyto styropianowego jajka, kolorowych wstążek, szpilek, cekinów, kwiatków i innych ozdób. Twórczemu spotkaniu towarzyszyła miła atmosfera. Powstały przepiękne jajka świąteczne, które z pewnością przystroją niejeden koszyczek czy stół wielkanocny.

Zdjęcie grupowe zwycięzców konkursu na Klasowego Króla/Królową Życzliwości wraz z organizatorami: Przedstawicielam Fundacji BLISKO DZIECKA i dyrekcji szkołyFundacja Blisko Dziecka już po raz trzeci zorganizowała Dzień Życzliwości w Szkole Podstawowej nr 31 w Toruniu. Obchody te są już na stałe wpisane do kalendarza imprez szkolnych.
Podsumowaniem dnia był apel wychowawczy dla klas 1-3 na którym rozstrzygnięto konkurs na "Klasowego Króla/Królową Życzliwości", udekorowano zwycięzców koronami oraz wręczono dyplomy i upominki a na koniec wspólnie odśpiewaliśmy piosenkę nt. życzliwości.

Materiał z akcji w TVToruń.