napis uśmiechnięty glob dzieci

Fundacja Blisko Dziecka z okazji zbliżającego się Dnia Życzliwości (21 listopada) zaprasza do wyboru Króla Życzliwości w klasach 1-3 SP (zgłoszenia prosimy przekazać do piątku do godz. 12-stej do Pani Darii sala nr 4) oraz wszystkich uczniów do udziału w konkursie na plakat z hasłem o tematyce życzliwości – prace prosimy składać w sali nr 4 u Pani Darii do poniedziałku do godz. 12-stej.
Czekają atrakcyjne nagrody!

plakat napis komunikat
"Gimnastyka dla smyka - umysłu, buzi, ręki i nogi - edycja 3" ma na celu usprawnianie funkcjonowania osób niepełnosprawnych oraz zapobieganie poddania ich wykluczeniu społecznemu przez podjęcie specjalistycznych działań terapeutycznych. 20 dzieci bierze udział w zajęciach logopedycznych, terapii behawioralnej, terapii integracji sensorycznej i terapii pedagogicznej - terapii ręki.
Projekt zrealizowano dzięki wsparciu Gminy Miasta Toruń.
logo sp31 155x155

Grupa nieformalna pod patronatem Fundacji Blisko Dziecka w ramach mikrodotacji "Inicjuj z FIO 2.0" realizuje projekt "Spotkania z rękodziełem 2".

Jest to cykl spotkań dla dzieci i rodziców, na których poznają ciekawy sposób spędzania wolnego czasu, biorąc udział w warsztatach rękodzielniczych. Uczestnicy będą wykonywać prace artystyczne różnymi technikami manualnymi (warsztaty decoupage tylko dla mam, malowanie poduszek tylko dla dzieci, warsztaty w Muzeum Piernika oraz warsztaty wyrobu mydełek i świeczek). Informacja na profilu Fundacji na Facebook-u.

fundacja blisko dziecka plakat projektProjekt ma na celu usprawnianie funkcjonowania osób niepełnosprawnych oraz zapobieganie poddania ich wykluczeniu społecznemu przez podjęcie specjalistycznych działań terapeutycznych.
20 dzieci weźmie udział w zajęciach logopedycznych, rozwijających umiejętności społeczne i komunikacyjne - terapii behawioralnej, terapii integracji sensorycznej i terapii pedagogicznej - terapii ręki.